google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Наставникът на Манчестър Сити – Хосеп Гуардиола поиска от своите възпитаници да покажат характер и да дадат всичко от себе си в 1/8 финалния мач срещу Реал Мадрид в Шампионската Лига.

„Небесносините“, чието най-добре представяне в турнира е полуфинал, бяха наказани от УЕФА и ще бъдат аут от надпреварата през следващите два сезона. Наказанието е заради нарушаване на финансовия феърплей и за подаване на невярна информация към централата на УЕФА. Като се взе предвид и катастрофалното изоставане от Ливърпул в английския шампионат, Сити е задължен да направи нещо запомнящо се в „турнира на богатите“.

„Трябва да покажем силен характер. Познавам добре футболистите и себе си и знам, че ще се борим до края за този трофей. Сблъсъкът с Реал Мадрид ще бъде тежък изпит за нас и ще покаже дали наистина можем да постигнем нещо повече. Играем с „кралете“ на турнира, а ние нямаме традиции в Шампионската лига. Ако искаме да я спечелим обаче, ще трябва да победим най-силните отбори – Реал Мадрид, Барселона, Байерн Мюнхен … Трябва да минеш през големите отбори, за да стигнеш далеч.“ – заяви мениджърът на Манчестър Сити.