Гуардиола: Имах специално отношение към Марез
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Рияд е човек, който трябва да играе всеки ден, за да бъде щастлив", сподели Пеп.

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола призна, че е искал да задържи крилото Рияд Марез на “Етихад”.

В крайна сметка обаче бившият играч на Лестър взе решение да последва примера на редица други звездни играчи и да акостира в Саудитска Арабия, където подсили Ал Ахли.

“Аз определено исках той да остане. Имах специално отношение към него. Между нас имаше невероятно уважение. Рияд е едно от момчетата, които най-много са се радвали, когато разберат, че ще играят днес или утре. Има невероятни умения и технически качества. Беше много обичан от екипа и имаше важна роля за успехите, които постигнахме през последните пет години”, заяви Гуардиола.

“Пожелавам всичко най-добро на него и семейството му. Не е лесно да замениш такъв играч. Той не усещаше никакво напрежение. Рияд е човек, който трябва да играе всеки ден, за да бъде щастлив. Знам колко трудно бе за него да не играе във финала за ФА Къп и финалите в Шампионската лига. Беше много хубаво да се работи с него. Научих много”, обяви испанският специалист.

“Пазарът е отворен до края на август. Не търсим заместник на Рияд по отношение на уменията, защото всеки играч е различен. Ще видим какво ще се случи. Саудитска Арабия промени пазара. Преди няколко месеца, когато Кристиано беше единственият, който пое по този път, никой не мислеше, че толкова много топ футболисти ще отидат да играят в саудитската лига. В бъдеще ще има повече и затова клубовете трябва да са наясно какво се случва. Рияд получи невероятно предложение и затова не можехме да кажем „не го прави“, каза още Хосеп Гуардиола.