Гуардиола иска Лионел Меси да остане в Барселона
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Пеп Гуардиола с изненадващ коментар за бъдещето на Меси предвид спекулациите за трансфер на аржентинеца в Ман Сити

Наставникът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола заяви, че ще е по-добре за Лионел Меси да остане в Барселона. От лятото насам аржентинецът е силно свързван с преминаване на “Етихад”, където евентуално ще се събере с Гуардиола.

“Може би хиляда пъти съм отговарял на този въпрос. Дано Меси остане в Барса. Неговият договор обаче изтича и не знам какво му минава през главата. До летния пазар има още много”, заяви Гуардиола на пресконференция.

“Чувствам огромна признателност към Барселона и всичко, което клубът е направил за мен. Меси е футболист на Барселона. Като привърженик на Барса бих искал той да прекрати кариерата си на “Камп Ноу”, заяви треньорът на Ман Сити.

Пеп Гуардиола коментира и подновяването на договора си с Манчестър Сити.

“Разговарях два-три пъти с президента, което ми помогна да взема решението. Оставам заради много причини. Оставам заради клуба, града, организацията, заради всичко, което тепърва ще направим, както и заради това, че отборът демонстрира ценности и не освободи никого по време на пандемията. Дори клубът плати бонуси на всички служители в тима“, разкри Гуардиола.