Гуардиола не прави драми след отпадането от Купата на Лигата
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Гражданите" бяха елиминирани от Нюкасъл след минимално поражение на "Сейнт Джеймсис Парк"

Манчестър Сити напусна турнира Купата на Лигата, след като в сряда вечер загуби от Нюкасъл с 0:1. След това поражение „гражданите“ загубиха шансове за един от трофеите през сезона. Треньорът на тима Пеп Гуардиола обаче не бе много разочарован от отпадането и заяви, че клубът ще е доволен да спечели три трофея през сезона.

„Мислехте, че нашата цел е 4 трофея? Ние ще сме повече от доволни от три“, заяви Пеп Гуардиола. Треньорът на “гражданите” даде почивка на няки основни играчи в двубоя с Нюкасъл.

„Холанд вече игра много минути, също като Уокър. Предстоят ни много срещи. Мислех да го пусна последните 10-15 минути, но в крайна сметка реших да не го правя. Бележим много голове и без нападател, но Нюкасъл е топ отбор със стабилна защита и тази вечер не ни бе лесно. В Купата на лигата обикновено вземат участие футболисти, които нямат много игрови минути. Ако минем напред – минем. Ако се класираме на полуфиналите, тогава вероятно бихме мислили за по-сериозен подход и намерение за спечелим купата“, каза Пеп Гуардиола и добави, че не иска отборът му да хаби сили и енергия в подобна фаза от състезанието.

Манчестър Сити ще се стреми да се върне на победния път в събота във Висшата лига, когато гостува на Уулвърхемптън. След това “гражданите” имат и визита на РБ Лайпциг в Шампионска лига.