google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Гражданите" бяха елиминирани от Нюкасъл след минимално поражение на "Сейнт Джеймсис Парк"

Манчестър Сити напусна турнира Купата на Лигата, след като в сряда вечер загуби от Нюкасъл с 0:1. След това поражение „гражданите“ загубиха шансове за един от трофеите през сезона. Треньорът на тима Пеп Гуардиола обаче не бе много разочарован от отпадането и заяви, че клубът ще е доволен да спечели три трофея през сезона.

„Мислехте, че нашата цел е 4 трофея? Ние ще сме повече от доволни от три“, заяви Пеп Гуардиола. Треньорът на “гражданите” даде почивка на няки основни играчи в двубоя с Нюкасъл.

„Холанд вече игра много минути, също като Уокър. Предстоят ни много срещи. Мислех да го пусна последните 10-15 минути, но в крайна сметка реших да не го правя. Бележим много голове и без нападател, но Нюкасъл е топ отбор със стабилна защита и тази вечер не ни бе лесно. В Купата на лигата обикновено вземат участие футболисти, които нямат много игрови минути. Ако минем напред – минем. Ако се класираме на полуфиналите, тогава вероятно бихме мислили за по-сериозен подход и намерение за спечелим купата“, каза Пеп Гуардиола и добави, че не иска отборът му да хаби сили и енергия в подобна фаза от състезанието.

Манчестър Сити ще се стреми да се върне на победния път в събота във Висшата лига, когато гостува на Уулвърхемптън. След това “гражданите” имат и визита на РБ Лайпциг в Шампионска лига.