Гуардиола отдаде заслуженото на Брентфорд
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Тактически имахме проблем да контролираме двубоя. Не успяхме да контролираме тези дълги подавания от Рая към Тони", анализира Пеп след мача с Брентфорд

Наставникът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола призна, че Бтенфорд е бил по-добрият тим в мача на „Етихад“ днес, така че победата им е заслужена. Според мениджъра на „гражданите“, неговите играчи са имали проблеми с дългите подавания, които Давид Рая отправяше към нападателите. Те не са успели да спрат и Айвън Тони, който реализира двете попадения за “пчеличките”.

„По-добрият отбор спечели. Имахме много проблеми. Не можехме да пресираме високо заради това, че топката бе пращана от вратаря към нападателя. По този начин не успяхме да спечелим нито една топка. Когато Тони отклоняваше тези пасове, ни създаваше проблеми. Когато задържаше топката в средата и комбинираше с тримата играчи в центъра, също ни създаваше проблеми”, заяви Пеп.

“Не успявахме да отнемем топката. В първите 15-16 минути те имаха две чисти възможности. След това имахме добри моменти, в които атакувахме по-бързо. Започнахме добре втората част, след което имаше прекъсване за десет минути. След всяко спиране на игратa имаше дълги топки, за които не успявахме да се преборим. Не успявахме да създадем достатъчно положения. Тактически имахме проблем да контролираме мача. Не успяхме да контролираме тези дълги подавания от Рая към Тони”, каза още Гурадиола след срещата.