Гуардиола се притеснява от уволнение при провал срещу Реал Мадрид
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола заяви, че може да бъде уволнен, ако не успее да елиминира Реал Мадрид на 1/8-финалите на Шампионската лига.

Гуардиола спечели пет трофея за три сезона на “Етихад”, но провалът да не достигне до четвъртфиналите на Шампионската лига беше голямото разочарование от управлението му. През този сеозн Ман Сити е много далеч от лидера Ливърпул във Висшата лига, като голямата цел пред отбора е спечелването на Шампионска лига.

“Искам да спечеля Шампионската лига. Мечтая (за това) и ще се радвам да елиминираме Реал Мадрид”, заяви Гуардиола пред Sky Sports.

“Ако не ги победим, добре, нека дойде спортният директор и да каже: “Не се представихме достатъчно добре, искаме Шампионска лига, затова ви уволняваме.”

„Не знам (дали това ще се случи). Случвало се е много пъти в някои отбори и може би може да се случи.”, споделя Пеп Гуардиола.

Гуардиола има договор с Ман Сити до края на следващия сезон.

Каталунският треньор също направи изказване, че успехът или неуспехът на един сезон не трябва да се измерва само в трофеи.

„Ние даваме лошо, лошо послание за новото поколение, за нашите деца, тъй като не трябва просто да броим трофеите“, добави Гуардиола.

„Казвате, че сезонът е катастрофа, но ако спечелим Шампионската лига, той ще бъде изключителен”, завърши специалистът.