Гуардиола: Винаги сме били силни у дома
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Не сме се променяли, когато не сме печелили. Невероятно щастливи сме да защитаваме тази корона. Тази надпревара не ти позволява да играеш слабо.

Пеп Гуардиола говори на задължителната пресконференция преди срещите от Шампионската лига. Манчестър Сити започва защитата на трофея срещу Цървена Звезда, а наставникът на “гражданите” сподели, че отборът му не е направил нищо специално.

“Всеки сезон започваме състезанието с първия мач, като целта ни винаги е да спечелим. Първо груповата фаза, после последните 16, опитваме се да спечелим. Не сме се променяли, когато не сме печелили. Невероятно щастливи сме да защитаваме тази корона. Тази надпревара не ти позволява да играеш слабо. Винаги сме били силни у дома, утре е първата стъпка”, започна Гуардиола.

“Важното е, че играчите не се чувстват спокойни. Ако ръководството се е отпуснало, добре, но те не вкарват голове. За нашия клуб да спечели Шампионскта лига е нещо невероятно. Колко отбора са печелили по веднъж турнира. В перспектива не сме направили нищо специално, просто една”. “Те се подобряват, но не за утре (Ковачич и Грийлиш). Надявам се за Нотингам или следващите мачове да са на линия. Вижте как се подобряваме без тях. Надявам се, че ще ни трябват скоро, имаме нужда от Джак, за да се конкурира с Жереми, усещането да играе добре, за да е в състава”, добави испанският специалист.

“Видях, че през миналия сезон беше в Макаби Хайфа и имаха трудна група с ПСЖ. Видях малко какво е направил с Макаби срещу Мбапе, Меси. Бяхме впечатлени от смелостта, от храбростта. Няма значение какво ще се случи, утре ще бъде доста подобно”. “Спомням си за Марадона, който прехвърли вратаря. По-добре от мача през 1996 г. Не играхме добре, винаги е приятна атмосферата. Спомням си последните сезони, културата в тези страни, прекрасни страни. Невероятен манталитет, всички спортисти, невероятни състезатели”, завърши Гуардиола.