Добави коментар
Руският световен шампион обещал на майка си, че няма да се бие след смъртта на баща си

Хабиб Нурмагомедов направи успешна трета защита на титлата си в лека категория след победа със събмишън (предаване) срещу американеца Джъстин Гейджи във втория рунд от общо пет предвидени.

Дагестанецът триумфира, след като приложи хватка „триъгълник“ с която задуши опонента си във втория рунд и избухна в сълзи в средата на октагона.

Нурмагомедов посвети победата на баща си Абдулманап, който почина тази година, след като се зарази от коронавируса, и изненадващо обяви, че прекратява своята кариера.

Хабиб символично остави ръкавиците си в центъра на октагона и целуна пода.

Гейджи изпадна за кратко в безсъзнание от хватката, а когато се върна на себе си отиде да успокои Орела.

Това бе 29-а победа за Хабиб в смесените бойни изкуства, като по всичко личи, че той няма да успее няма да изпълни зададената цел – 30 успеха.

„Татко ми даде всичко,“ обяви развълнувалият се боец. „Тези момчета, които са около мен, бяха с баща ми повече от 20 години. Целият ми отбор му благодаря.

„Това е последният ми мач и няма как повече да влизам тук без моя баща. След това, което се случи с баща ми, говорих с майка ми три дни. Тя не искаше да се бия без татко, но аз бях обещал, че това е последният ми мач. Искам да ме сложите като №1 във всички категории, защото съм най-добрият

„Благодаря ти, Джъстин! Ти си велик и знам, че се грижиш за хората си. Бъди близък с родителите си, защото никога не знаеш какво ще стане утре.

„Благодаря на треньора си и на всички вас. Днес е последната ми нощ в UFC. Това беше мечтата на баща ми. Джъстин и Конър ще се бият през януари. Задуших и двамата и не се интересувам от нов бой.“, заяви емоционалният шампион след мача.“

Добави коментар
Гласувай: