google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Руският световен шампион обещал на майка си, че няма да се бие след смъртта на баща си

Хабиб Нурмагомедов направи успешна трета защита на титлата си в лека категория след победа със събмишън (предаване) срещу американеца Джъстин Гейджи във втория рунд от общо пет предвидени.

Дагестанецът триумфира, след като приложи хватка “триъгълник” с която задуши опонента си във втория рунд и избухна в сълзи в средата на октагона.

Нурмагомедов посвети победата на баща си Абдулманап, който почина тази година, след като се зарази от коронавируса, и изненадващо обяви, че прекратява своята кариера.

Хабиб символично остави ръкавиците си в центъра на октагона и целуна пода.

Гейджи изпадна за кратко в безсъзнание от хватката, а когато се върна на себе си отиде да успокои Орела.

Това бе 29-а победа за Хабиб в смесените бойни изкуства, като по всичко личи, че той няма да успее няма да изпълни зададената цел – 30 успеха.

“Татко ми даде всичко,” обяви развълнувалият се боец. “Тези момчета, които са около мен, бяха с баща ми повече от 20 години. Целият ми отбор му благодаря.

“Това е последният ми мач и няма как повече да влизам тук без моя баща. След това, което се случи с баща ми, говорих с майка ми три дни. Тя не искаше да се бия без татко, но аз бях обещал, че това е последният ми мач. Искам да ме сложите като №1 във всички категории, защото съм най-добрият

“Благодаря ти, Джъстин! Ти си велик и знам, че се грижиш за хората си. Бъди близък с родителите си, защото никога не знаеш какво ще стане утре.

“Благодаря на треньора си и на всички вас. Днес е последната ми нощ в UFC. Това беше мечтата на баща ми. Джъстин и Конър ще се бият през януари. Задуших и двамата и не се интересувам от нов бой.”, заяви емоционалният шампион след мача.”