Хабиб се завърна в Русия, за да довърши лагера си преди UFC 249
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Въпреки пандемията от COVID-19 Хабиб Нурмагомедов (28-0 MMA, 12-0 UFC) изглежда фокусиран и решителен преди мача си с Тони Фъргюсън  (25-3 MMA, 15-1 UFC) на UFC 249. Дагестанецът се премести от Съединените щати в Русия, за да довърши подготвителния си лагер за двубоя.

През последните дни стана ясно, че залата, в която се подготвяше до момента Хабиб (AKA) е затворила врати с цел превенция срещу Корона вируса. Неговият близък приятел и бивш шампион в полутежката и тежката категория на UFC Даниел Кормие заяви, че дагестанецът тренира с няколко спаринг партньори индивидуално. Последният етап от подготовката обаче ще се състои от другата страна на океана.

Треньорът на Нурмагомедов Хавиер Мендез заяви, че Абу Даби е потенциална дестинация за UFC 249, след като стана ясно, че в Ню Йорк е невъзможно да се проведе масово мероприятие. БАщата на Нурмагомедов – Абдулманап пък предложи Дубай. Където и да е в арабския свят, Нурмагомедов със сигурност ще се чувства като у дома си. А прибирането му в Русия го приближава все по-близо физически до една такава дестинация, която може да организира и реализира подобно събитие. За разлика от Тони Фюргюсън, който продължава своята подготовка в Калифорния, Съединените щати.