Хакими: Ако Реал Мадрид ме иска, ще се върна
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Футболистът на Борусия Дортмунд Ашраф Хакими каза, че ще се върне в Реал Мадрид, ако грандът от Ла Лига иска той да се завърне в края на сезона.

Хакими подписа договор за два сезона под наем в Борусия Дортмунд през 2018 г., а националът на Мароко се превърна в много важен играч за тима от Бундеслигата. 21-годишният младеж обаче е готов да напусне Дортмунд в края на сезона, за да се завърне на “Сантяго Бернабеу” в Мадрид, след като Реал държи правата му.

“Реал Мадрид е клубът, който е моят дом”, заяви Хакими, който е отбелязал 10 гола по време на своя престой в Дортмунд.

“Ако Мадрид иска да се върна, ще се върна. Ако не ме искат, ще трябва да започна предизвикателство в друг страхотен клуб.”

Ашраф добави: „Зидан е човекът, който ми даде шанса и увереността да мога да играя професионален футбол. Благодарен съм му за вярата му в мен и за начина, по който се е отнесъл към мен. Винаги ще съм му благодарен.”

Размишлявайки върху решението си да се премести в Дортмунд, Ащраф каза: „Когато спра и помисля, осъзнавам, че това беше най-доброто решение, което бих могъл да взема, защото играя и се развивам като футболист, което е най-важно. ”

Ашраф и Дортмунд се готвят за мача в сряда в Шампионската лига срещу Париж Сен Жермен. Борусия Дортмунд записа успех с 2:1 в първия мач, благодарение на две попадения на Ерлинг Холанд.

“Надявам се да успеем да постигнем колкото се може повече; в краткосрочен план да победим ПСЖ и в по-дългосрочен план да се опитаме да спечелим трофей – Бундеслигата или да стигнем възможно най-далеч в Шампионската лига”, каза Ашраф, който е реализирал седем гола във всички състезания този сезон.

В момента “жълто-черните” са на второ място в Бундеслигата – на четири точки зад лидера Байерн Мюнхен, като следващият им мач от лигата е дербито на Рур срещу Шалке в събота.