Халф на Локо Пловдив: Можем да играем срещу всеки клуб в света 1
1 0
"Имаме качеството да се изправим срещу всеки отбор по света", споделя Лукас Саинас

Полузащитникът на Локомотив Пловдив – Лукас Салинас, се представя много силно през последната година и е с основна заслуга за силните резултати на “черно-белите”. Той бе привлечен на „Лаута“ от спортния директор Георги Иванов и бе гласен за заместник на прекратилия кариерата си Георги Илиев. 25-годишният халф показа отлични качества и замести Жоро Илиев по най-добрия начин.

Салинас даде интервю за португалския сайт „conversasredondas.wordpress.com“, в което разказва за нашата страна и какво е чувството да се изправиш срещу отбор като Тотнъм.

„България е страна, много различна от Португалия, която обаче доста прилича на Бразилия по климат, по език и т.н. Тук намерих португалец (Диниш Алмейда) и аржентинец (Лукас Масоеро), които ми помогнаха да се адаптирам. Езикът е много труден, така че дори след една година мога да говоря много малко. Положителното е, че всички в отбора говорят английски, за да мога да се изразя добре. Извън съблекалнята, в супермаркети или в аптека например, е по-сложно и затова е нужно да подобря българския си (смее се)“, споделя Салинас.

„Мачът срещу Тотнъм беше сбъдната мечта. Видях, че всичко е възможно и че те са „нормални“ хора като нас. Имахме възможност да победим тези страхотни играчи и един от най-големите отбори в Европа. Разбира се, те наложиха ритъм, с който не сме свикнали, но ние демонстрирахме, че сме способни и че имаме качеството да се изправим срещу всеки отбор по света… В днешно време футболът е на изключително високо ниво както тактически, така и физически и дори технически, така че според мен можем да се изправим срещу всеки“, продължи бразилският халф.

Салинас добави, че е разменил фланелката си с Лукас Моура и е говорил с Жозе Моуриньо. Португалският наставник е понанил играча на Локомотив да влезе в съблекалнята, но той е отказал. Салинас разкри, че Моуриньо се е държал изключително любезно и го е поздравил за представянето му в срещата.