Халф на Наполи отказва на Реал и Барса, за да премине в Атлетико
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Полузащитникът на Наполи Фабиан Руис, който е трансферна цел на Реал Мадрид и Барселона, е навит за летен трансфер в Атлетико Мадрид

Според информация на испанското издание Mundo Deportivo, полузащитникът на Наполи Фабиан Руис е готов да откаже трансфер в Барселона и Реал Мадрив, за да премине в настоящите лидери на Ла Лига Атлетико Мадрид.

Откакто напусна Реал Бетис в посока Наполи през 2018 г., испанският национал Руис се превърна в един от най-добрите играчи за тима от Неапол. 24-годишният футболист, който също е много важна фигура за националния отбор на Испания, ще търси ново предизвикателство в кариерата си след края на сезона, а Барселона и Реал Мадрид се борят за неговия подпис. Контрактът на Руис изтича през 2023 година, а Наполи изглежда няма да успее да се класира за Шампионска лига, така че е доста вероятно да го продаде през лятото.

Фабиан Руис е на 24 години и пикът на кариерата му ще бъде достигнат съвсем скоро. Като се има предвид, че Пянич е в залеза на кариерата си, то каталунците имат нужда от нови играчи в тази зона на терена. Не е тайна, че Барселона тъси нов полузащитник, а Вайналдум е силно свързан с трансфер през последните седем или осем месеца.

Реал Мадрид също има проблеми в средата на терена, тъй като тъй като Лука Модрич е във финалната фаза на кариерата си, докато Тони Кроос е на 31 г. Като се има предвид фактът, че Иско почти сигурно ще напусне, то още един креативен халф би бил добре дошъл на  “СантягоБернабеу”.

Руис може да пасне идеално както в Реал Мадрид, така и в Барселона, но двата клуба може да не успеят да се преборят за испанския национал, тъй като халфът предпочита да премине в Атлетико Мадрид. “Дюшекчиите” направиха опит да го вземат още миналото лято след напускането на Томас Партей, но тогава до трансфер не се стигна. Сега Маркос Йоренте е свързван с преминаване в Ман Юнайтед, а Атлетико ще поднови интереса си към Руис и може да спечели битката за подписа му.