Хамилтън дръпна с 14 точки пред Верстапен след триумф в Испания
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Нидерландецът водеше колоната до 60-ата обиколка

Британският пилот на МерцедесЛюис Хамилтън спечели третата си победа от началото на сезона, не оставяйки шансове за конкурентите си в Гран При на Испания.

Седемкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън изпревари втория Макс Верстапен с Ред Бул с 15.841 секунди, а на трета позиция завърши съотборникът на Хамилтън Валтери Ботас.

Хамилтън дръпна с 14 точки пред Верстапен след триумф в Испания 1

Хамилтън не тръгна по най-добрия начин и позволи на Верстапен да го изпревари още в самото начало на състезанието. В деветата обиколка автомобилът на Юки Цунода изгасна и това наложи на пистата да влиза кола за сигурност.

Верстапен продължи да води, но в 25-ата обиколка нидерландецът влезе в бокса, а механиците се забавиха около две секунди с обслужването на автомобила, а Люиз излезе напред.

Хамилтън влезе в бокса в 28-ата обиколка, като позволи на Верстапен да си върне лидерската позиция. В средата на състезанието се стигна до изоставане от 22 секунди на британеца спрямо нидерландския му съперник.

Въпреки това Люис продължи да натиска съперника си и в 60-ата обиколка успя да изпревари Верстепен. До края на надпреварата той не изпусна преднината си и в крайна сметка се поздрави с успеха.

Хамилтън дръпна с 14 точки пред Верстапен след триумф в Испания 2

Топ 10 бе допълен от Шарл Льоклер, Серхио Перес, Даниел Рикиардо, Карлос Сайнц, Ландо Норис , Себастиан Окон и Пиер Гасли.

След успеха си Хмилтън води с 14 точки пред Макс Верстапен в генералното класиране.