Хамилтън го направи – вече и Шумахер е зад него
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Британският пилот записа рекордна победа номер 92 във Формула 1

Британският пилот на Мерцедес Луис Хамилтън за пореден път записа името си в историята на Формула 1, печелейки Гран При на Португалия.

Успехът му бе регистриран под номер 92, а с това той окупира подреждането за най-много победи в стартовете от световния шампионат, оставяйки зад себе си легендарния Михаел Шумахер, който е с 91 триумфа на пистата.

Хамилтън не остави никакво съмнение за класата си, изпреварвайки съотборника си Валтери Ботас с 25 секунди, докато третият – Макс Верстапен (Ред Бул) финишира на 32 секунди зад победителя на пистата “Портимао”

В генералното класиране за световния шампионат Хамилтън води с 255 точки и само на една ръка разстояние от седма световна титла.

“Нямаше как да постигна без вас този рекорд, заяви Хамилтън към своя екип,” заяви британецът след финала на състезанието. “Те постоянно бутат границата все по напред и напред. Благодарен съм, че мога да работя с тях. Никой не си почива на успехите.

“Продължаваме да работим. Невероятно е да работиш в такава атмосфера. Днес беше много трудно. Направих добър старт, но в завой №7 направих презавиване и върнах газта, а после направих нова атака. Получих крамп на десния прасец. Такива неща се случват. Можех само да мечтая да стигна до този рекорд”.

Във вечната класация Хамилтън е с 92 победи, пред Михаел Шумахер – с 91 и французина Ален Прост – с 51.