Хамилтън след заразата от COVID-19: Опустошен съм
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Британският пилот на Мерцедес ще пропусне Гран при на Сахир

Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън се обърна към обществеността, след като стана ясно, че е дал положителен тест за COVID-19. Британецът се чувства “опустошен”, след като няма да може да се състезава в Гран при на Сахир на 6 декември.

“Опустошен съм от това, че няма да имам възможност да състезавам. Миналата седмица имах 3 отрицателни теста, но се събудих вчера сутринта с леки симптоми и поисках да направя нов тест, който се оказа положителна. Веднага се поставих под карантина за 10 дни. Приоритет ми е сигурността на другите и ще следвам здравния протокол”, пише в съобщението на британския пилот си пилотът на Мерцедес.

“Чувствам се щастлив, тъй като симптомите ми са леки. Трябва да се грижим за себе си добре в тези обезпокоителни времена и да бъдем много внимателни. Останете положително настроени”, добавя Хамилтън.

В изявление на отбора на Мерцедес се пише следното:

“Люис в момента се намира в самоизолация в съответствие с протокола за действие при COVID-19. Има леки симптоми, но се намира в добра форма. Отборът на Мерцедес му пожелава корошно възстановяване. Скоро ще обявим името на пилота, който ще го замени”.