Хамилтън спечели в Турция и грабна седма титла във Формула 1
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Британският пилот на Мерцедесе е световен шампион за седми път

Звездата на Формула 1 Люис Хамилтън спечели Гран при на Турция – състезанието от 14-ия кръг в световния шампионат на Формула 1 на пистата “Истанбул Парк”.  По този начин Хамилтън завоюва и 7-ата си световна титла. Въпреки че британецът стартира от шестото място на стартовата решетка, той бързо прогресира напред и не остави шансове на конкуренцията си.

С този триумф Хамилтън изравни Михаел Шумахер, който също има седем световни титли. Британецът има шанс да задмине великия Михаел още през следващия сезон.

На второто място в днешното състезание остана Серхио Перес, а трети завърши Себастиян Фетел. Шарл Льоклер загуби мястото си на подиума след грешка в края на състезанието и позволи на съотборника си Фетел да се качи на почетната стълбичка.

Люис Хамилтън стартира добре и се изкачи до 3-ата позиция, Съотборникът му Валтери Ботас и Естебан Окон се завъртяха на старта и загубиха позиции. Дълго време лидерът на старта Ланс Строл държа първата позиция, но в 38-ата обиколка Хамилтън пое лидерската позиция. Стол пък се смъкна до 4-ото място в класирането, след като бе изпреварен от Перес и Ферстапен. Макс обаче не успя да задържи доброто темпо до края и се смъкна назад в класирането.

Хамилтън нямаше никакви проблеми до финала и с над 20 секунди аванс спечели състезанието, с което грабна историческата седма световна титла.