ШОК! Малтийци биха Левски насред София и ги изхвърлиха от Европа
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Малтийският тим спечели след изпълнения на дузпи на "Герена"

Хамрун Спартанс елиминира Левски от Лигата на Конференциите, след като спечели насред София с 2:1 в редовното време и с 4:1 след изпълнения на дузпи. “Сините” изглеждаха близо до преминаване в плейофите след изравнителен гол на Цунами в 90-ата минута, но секунди след това Камензули вкара за 1:2 и двубоят влезе в продължения. При изпълненията на дузпите, Левски изпусна два пъти от бялата точка, а Хамрун бяха безпогрешни.

Левски имаше златен шанс за попадение след няколко секунди игра на “Герена”. Уелтън нахлу в пеналта на гостите и подаде към Роналдо, но бразилецът не успя да нанесе удар по топката от 3-4 метра.

В 17-ата минута Хосе Кордоба шутира слабо и не затрудни вратаря на гостите. Левски имаше повече нападения в първите двадесетина минути, но натискът не доведе до попадение. В 22-рата минута гостите сбъркаха в опита си да изнесат топката и Уелтън имаше възможност да стреля, но вратарят Бонело изби.

В 35-ата минута удар на Цунами глава бе спасен от вратаря на Хамрун като топката срещна и напречната греда. Малко по-късно Андриан Краев предизвика спасяване на Хенри Бонело. Преди почивката Уелтън отправи удар в близкия ъгъл, но отново вратарят на гостите се намеси добре. Така двата отбора се прибраха на почивка при резултат 0:0.

Въпреки че Левски имаше надмощие и след почивката, Хамрун изненадващо поведе в 77-ата минута. Матю Гуилаумиер шутира и Михайлов не се намеси добре, след което футболистът на Хамрун прати топката в мрежата от близка дистанция за 0:1.

В първата минута от добавеното време Левски изравни резултата. Цунами засече от близо след центриране от ъглов удар и вкара важен гол за “сините”.

Секунди след подновяването на играта, Хамрун шокира Левски. Николай Михайлов излезе неразчетено при дълго подаване в пеналта на домакините, като топката стигна до Раян Камензули, който я прати в мрежата през няколко играчи с хубав удар – 1:2.

Първото продължение предложи няколко интересни ситуации пред двете врати. Елвис Машике пропусна за гостите, а удар на Цунами премина близо над напречната греда.

В 109-ата минута Филип Кръстев стреля опасно от фаул, но вратарят на гостите изби в корнер. Секунди след това Ники Михайлов се намеси решаващо, за да запази шансовете на Левски за класиране на плейофите. В крайна сметка в 30-те допълнителни минути попадение не падна и всичко се реши от бялата точка, а малтийците започнаха първи.

Развой на дузпите:

ГОЛ: Фрейтас – 0:1

ГОЛ: Марин Петков – 1:1

ГОЛ: Монтебело – 1:2

ПРОПУСК: Цунами – 1:2

ГОЛ: Гуилаумиер – 1:3

ПРОПУСК: Филип Кръстев – 1:3

ГОЛ: Феделе – 1:4

Снимка: Start-photo