google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Малтийският тим спечели след изпълнения на дузпи на "Герена"

Хамрун Спартанс елиминира Левски от Лигата на Конференциите, след като спечели насред София с 2:1 в редовното време и с 4:1 след изпълнения на дузпи. “Сините” изглеждаха близо до преминаване в плейофите след изравнителен гол на Цунами в 90-ата минута, но секунди след това Камензули вкара за 1:2 и двубоят влезе в продължения. При изпълненията на дузпите, Левски изпусна два пъти от бялата точка, а Хамрун бяха безпогрешни.

Левски имаше златен шанс за попадение след няколко секунди игра на “Герена”. Уелтън нахлу в пеналта на гостите и подаде към Роналдо, но бразилецът не успя да нанесе удар по топката от 3-4 метра.

В 17-ата минута Хосе Кордоба шутира слабо и не затрудни вратаря на гостите. Левски имаше повече нападения в първите двадесетина минути, но натискът не доведе до попадение. В 22-рата минута гостите сбъркаха в опита си да изнесат топката и Уелтън имаше възможност да стреля, но вратарят Бонело изби.

В 35-ата минута удар на Цунами глава бе спасен от вратаря на Хамрун като топката срещна и напречната греда. Малко по-късно Андриан Краев предизвика спасяване на Хенри Бонело. Преди почивката Уелтън отправи удар в близкия ъгъл, но отново вратарят на гостите се намеси добре. Така двата отбора се прибраха на почивка при резултат 0:0.

Въпреки че Левски имаше надмощие и след почивката, Хамрун изненадващо поведе в 77-ата минута. Матю Гуилаумиер шутира и Михайлов не се намеси добре, след което футболистът на Хамрун прати топката в мрежата от близка дистанция за 0:1.

В първата минута от добавеното време Левски изравни резултата. Цунами засече от близо след центриране от ъглов удар и вкара важен гол за “сините”.

Секунди след подновяването на играта, Хамрун шокира Левски. Николай Михайлов излезе неразчетено при дълго подаване в пеналта на домакините, като топката стигна до Раян Камензули, който я прати в мрежата през няколко играчи с хубав удар – 1:2.

Първото продължение предложи няколко интересни ситуации пред двете врати. Елвис Машике пропусна за гостите, а удар на Цунами премина близо над напречната греда.

В 109-ата минута Филип Кръстев стреля опасно от фаул, но вратарят на гостите изби в корнер. Секунди след това Ники Михайлов се намеси решаващо, за да запази шансовете на Левски за класиране на плейофите. В крайна сметка в 30-те допълнителни минути попадение не падна и всичко се реши от бялата точка, а малтийците започнаха първи.

Развой на дузпите:

ГОЛ: Фрейтас – 0:1

ГОЛ: Марин Петков – 1:1

ГОЛ: Монтебело – 1:2

ПРОПУСК: Цунами – 1:2

ГОЛ: Гуилаумиер – 1:3

ПРОПУСК: Филип Кръстев – 1:3

ГОЛ: Феделе – 1:4

Снимка: Start-photo