Ханзи Флик: Френки де Йонг е много важен играч за Барселона
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Треньорът на Барса е радостен от завръщането на нидерландския халф

Наставникът на Барселона Ханзи Флик говори по доста теми преди мача срещу Йънг Бойс от Шампионската лига във вторник. Както е известно, Барса загуби на старта на турнира с 1:2 от Монако в Княжеството и сега ще преследва първи точки в турнира.

“Анализирахме съперника, както правим срещу всеки опонент. Миналата година Йънг Бойс бяха шампиони, а тази година не стартрха добре. Срещу Астън Вила те показаха, че са бърз отбор и трябва да сме внимателни. Имат млади играчи с качество. Трябва да сме подготвени. Мачът с Монако трябва да бъде заличен, сега нямаме точки, но играем у дома срещу добър отбор, който с право е заслужил да участва в Шампионската лига”, заяви Флик.

Треньорът на Барса изрази увереност, че неговият тим ще поздрави с успеха, въпреки слабия мач с Осасуна в събота, за който той говори. “Допуснахме грешки срещу Осасуна. Трябва да покажем качеството си с топката. Футболистите знаят как да комбинират и да играят с топката. Важно е да не допускаме грешки в защита, за да печелим мачове. На индивидуално ниво всеки трябва да знае какво да прави и да поема отговорност на терена“, каза бившият треньор на Байерн Мюнхен.

Германският тактик говори и за завръщането на Френки де Йонг в групата за утрешния мач срещу Йънг Бойс:

“Чудесна новина е, че той отново е в групата, независимо дали става дума да играе за 5-10 минути. Той е много важен за нас. Имахме контузени играчи, а след октомври ще се завърнат трима. Всички се радваме, че те се връщат, а Френки много ще ни помогне. Дали той ще се включи зависи от това как ще протече двубоя.”