Харгрийвс: Лаутаро е идеалният заместник на Агуеро в Ман Сити
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Манчестър Сити трябва да се пребори с Барселона за подписа на Лаутаро Мартинес, казва Оуен Харгрийвс. Бившият халф на Сити вижда нападателят на Интер като идеалния заместник на Серхио Агуеро на стадион “Етихад”.

Един аржентински национал генерира много разговори за трансфер в текущия прозорец, докато друг навлиза в последните 12 месеца от договора си в Сити. Пеп Гуардиола е напълно наясно, че ще е необходим друг доказан изпълнител, който да запълни значителна празнота в Манчестър, когато Агуеро напусне клуба.

Агуеро от 9 години носи екипа на Ман Сити, превръщайки се във водещ голмайстор на клуба за всички времена за този период. Намирането на подходящ заместник на аржентинеца няма да е лесно, но сънародникът му Лаутаро може да бъде човекът за тази работа.

Мартинес показа в Интер, че е суперзвезда, като той добави още два гола на сметката си при снощния успех на “нерадзурите” над Шахтьор Донецк на финала в Лига Европа. Ако трябва да се отдалечи от Сан Сиро, то за 22-годишния нападател тогава Камп Ноу се оказва най-вероятната му дестинация. Барса са превърнали Лаутаро в една от най-важните си цели, тъй като започват да планират своето бъдеще без Луис Суаре, но все още не могат да постигнат сделка с Интер. Това би могло да задържи вратата отворена за съперниците на “каталунците” за подписа на Лаутаро като Харгрийвс смята, че Сити трябва да се присъедини в битката за Мартинес.

Бившият халф на Ман Сити казва пред BT Sport: “Знам, че Манчестър Сити търси заместник на Агуеро. Мартинес е точният човек. Той има всичко. Той е умел, смъртоносен нападател. Просто има всичко и е само на 22 години”.

„Той е от страхотен играч, независимо дали Барселона или Манчестър Сити, то който го привлече, наистина ще има специален играч”, добавя Харгрийс.

Разбираемо е, че тимът на Интер не иска да се раздели с Лаутаро, тъй като те се стремят да запазят страховито си нападение, което включва още Ромелу Лукаку и Алексис Санчес.