google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Пеп Гуардиола се нуждае от нов Венсан Компани, а не от Лионел Меси, смята Оуен Харгрийвс, който е на мнение, че Манчестър Сити трябва да се подсили в защита, за да спечели Шампионската лига. Ман Сити бяха елиминирани от Европа на четвъртфиналната фаза за трета поредна година по-рано този месец, този път от френския Лион. ‘Гражданите’ бяха победени с 3:1 в Лисабон, след като бяха излъгани на контраатака от отбор, кояйто завърши на седмо място в Лига 1.

Гуардиола беше доста критикуван за избраната от него формация и стартовите 11, като Давид Силва, Бернардо Силва, Рияд Марез и Фил Фодън останаха на пейката, а схемата бе 3-4-3, избрана в опит да надвие Лион в средата на терена.

Очакват се големи промени на стадион “Етихад” след ранното отпадане в Шампионската лига, а Меси е силно свързан с преминаване в Манчестър на фона на постоянните слухове за напускането му на Барса. Аржентинецът работи с Гуардиола на „Камп Ноу“ между 2008 и 2012 г., но Харгрийвс призова стария си клуб да се съсредоточи върху затягането на защитата, а не да дава луди пари за заплата на Меси.

“Сигурен съм, че Пеп би взел Меси, ако можеше, но той трябва да види въздействието на Върджил ван Дайк върху Ливърпул и ще разбере, че има нужда от такъв тип играч повече от всичко”, заяви бившият халф на Сити пред BT Sport .

„Той се нуждае от нов Винсент Компани – лидер, който може да поведе отбора в трудните моменти. Проблемът за Сити е, че никой отбор не печели Шампионска лига без защитници от световна класа. Вижте как Ливърпул премина от добър отбор в страхотен отбор с Алисън и Ван Дийк”, смята Харгрийвс.

“Сити вероятно бяха близо до това да бъдат най-добрият отбор в света, когато имаха Компани. Пеп – заедно с Клоп – е най-добрият. Ако нямате Ван Дайк или Компани, тогава е трудно да се спечели ШЛ”, добавя бившият халф на Сити.

“Не мога да си представя Меси в друг екип. Но разбира се, че ще се радваме да го видим във Висшата лига – и Барселона ще трябва наистина да го накара да остане.”, добавя Харгрийвс.