Хари Кейн измъкна Тотнъм срещу Уест Бромич с исторически гол
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Звездата на "шпорите" донесе успеха на своя тим на "Дъ Хоутърнс"

Тотнъм записа успех с минималното 1:0 при визитата си на Уест Бромич в среща от 8-ия кръг на Висшата лига. Единственото попадение в двубоя реализира английският национал Хари Кейн в края на мача.

Двубоят стартира с атаки към двете врати. Във 2-ата минута вратарят на лондончани Юго Лорис трябваше да се намесва след удар на Калъм Робинсон. Малко след това Хюн-Мин Сон отправи подаване към Гарет Бейл, но уелският национал не успя да стигне до топката.

Тотнъм бе по-активният отбор в следващите минути. В 13-ата минута Сон изпусна добър шанс за откриване на резултата. Малко след това “шпорите” организираха добра атака, но нямаше кой да я завърши с точен удар. В 40-ата минута гостите поискаха дузпа за фаул срещу Кейн, но реферът не отсъди дузпа.

Петнадесет минути след началото на второто полувреме Хари Кейн стреля от границата на наказателното поле, но изстрелът му бе блокиран. Седем минути по-късно Серхио Регилон пропусна страхотен шанс да се разпише.

В 69-ата минута Конър Галахър шутира от границата на пеналнта, но топката срещна левия страничен стълб. Две минути след това удар на Грант не намери очеранията на вратата на Лорис.

В 88-ата минута Мат Дохърти предостави отличен пас за Хари Кейн, който бе в наказателното поле и с удар с глава прати топката във вратата на съперника, с което донесе успеха на своя тим. Това попадение бе историческо за Кейн, защото с него звездата на “шпорите” вече има 150 гола и се изравни с Майкъл Оуен на 9-ото място във вечната ранглиста на реализаторите в Англия.

С победата в тази среща, Тотнъм поведе в класирането на Висшата лига с актив от 17 точки. “Шпорите” имат една повече от Саутхемптън. Отборът на Уест Бром пък остана в зоната на изпадащите с актив от 3 точки.