Хари Кейн: Кристиано Роналдо ме вдъхновява да играя дълго
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Капитанът на Англия е пред 100-ния си мач с екипа на "трите лъва"

Хари Кейн черпи вдъхновение от Кристиано Роналдо, когото следва още от началото на кариерата си, и сега, близо две десетилетия по-късно, португалската суперзвезда продължава да го мотивира. Кейн споделя, че гледайки Роналдо, който вкарва своя 901-ви гол и играе на високо ниво на 38/39 години, го вдъхновява да продължи да играе възможно най-дълго.

Нападателят на Байерн Мюнхен ще стане десетият английски футболист със 100 мача за националния отбор, като това ще бъде отбелязано преди двубоя на Англия срещу Финландия в Лигата на нациите. Кейн ще бъде първият след Уейн Рууни през 2014 г., който достига това постижение, а на 31 години все още се смята за един от най-добрите нападатели в световния футбол. Той се стреми да подобри рекорда на Питър Шилтън от 125 мача за националния отбор.

“Мисля, че трябва да имаш този глад, желание и решителност, да продължаваш да искаш да докажеш на хората, че грешат и да докажеш на себе си, че можеш да бъдеш най-добрият, който можеш да бъдеш”, каза Хари Кейн и добави, че “тогава, когато дойде денят да спреш да играеш, можеш да се гордееш с това, което си направил”.

“Всичко е въпрос на интензивност. Вероятно футболът ще става все по-физически и по-труден с течение на годините”, продължи нападателят, който дебютира за Англия при победата с 4:0 над Литва през март 2015 година и се разписва 79 секунди след влизането си на терена като смяна през второто полувреме.

От дебюта си през март 2015 г. срещу Литва, когато се разписва само 79 секунди след влизането си на терена, Кейн е изиграл повече мачове на големи финали и има повече състезателни двубои от всеки друг английски футболист. Очаква се да бъде титуляр и капитан за 73-ти път в предстоящия мач срещу Финландия, продължавайки да доказва, че е сред най-добрите в света.