Хари Кейн засипа с похвали селекционера на Англия Томас Тухел
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Двамата работеха заедно доскоро в Байерн Мюнхен, а вече и в националния на Англия

Хари Кейн, капитанът на Англия, изрази своето вълнение от назначението на Томас Тухел за нов селекционер на националния отбор, предава ДПА. Кейн и Тухел имат обща история от периода, когато германският треньор водеше Байерн Мюнхен, и сега те ще работят отново заедно, но този път в националния отбор на Англия.

„Нямам търпение да работя отново с него. Разбира се, че го познавам добре. Той е фантастичен треньор, фантастична личност. Мисля, че това е страхотен трансфер за нас“, коментира Кейн след победата на Байерн над Щутгарт с 4:0 в Бундеслигата.

Назначаването на Тухел за селекционер на Англия стана факт след като Гарет Саутгейт се оттегли от поста след загубата на финала на Евро 2024 от Испания. Тухел, който е водил Байерн Мюнхен, Челси и Пари Сен Жермен, ще ръководи „Трите лъва“ поне до края на Световното първенство през 2026 година в САЩ, Канада и Мексико.

Кейн също сподели надеждите си за успех с новия треньор: „Това е националният отбор, бяхме близо до това да спечелим нещо голямо. Все още ни липсва тази последна стъпка. Надявам се, че Томас ще бъде тази част от пъзела. Имаме страхотен отбор с много опит, но и с много млади играчи“.

Тухел напусна Байерн Мюнхен в края на миналия сезон след разочароваща кампания, в която отборът не успя да спечели трофей, въпреки че имаше договор до 2025 година.