Добави коментар
Двамата ще се бият в Саудитска Арабия

Oчакваният с голям интерес сблъсък между Антъни Джошуа и Тайсън Фюри ще се състои в Саудитска Арабия в една от първите две съботи на август, заяви промоутърът Еди Хърн.

„7 или 14 август“, изстреля Хърн за Sky Sports, когато бе запитан относно дата за дългочакания двубой.

„Това е много пазена тайна, че мачът ще се проведе в Саудитска Арабия. Нямам проблем с това да дам тази информация, Боб Аръм вече го направи.

„Става въпрос за същите хора, с които направихме сделката за Анди Руис, това събитие беше забележително. Като партньори, те бяха фантастични, така че ние се чувстваме много комфортно.

„Ние се чувстваме комфортно, Антъни е окей, той познава тези хора. Те спазиха всяко свое обещание предишния път – готови сме“.

Дуелът между двамата боксьори, които притежават всички четири пояса в тежка категория, е напът да бъде финализиран от няколко седмици насам, но все още няма официално изявление от нито една от страните.

Ко-промоутърът на Фюри – Аръм, заяви неотдавна, че мач през юли или август „е малко вероятен“. Хърн, който промотира Джошуа, обаче вярва, че финализирането на датата и мястото за мача е съвсем близо.

Саудитска Арабия прие реванша на Ей Джей с Анди Руис-младши, когато британецът си върна поясите на WBA, IBF и WBO през декември 2019, което го постави в позиция за среща с Фюри, който стана шампион на WBC два месеца по-късно.

В понеделник Джошуа обяви, че е „уморен“ от това да чака Фюри и поиска „по-малко приказки, повече действия“ от съперника си, който отвърна със следното: „Ела и си поискай! При теб няма нито приказки, нито действия“.

„Няма причина да не се финализира тази седмица,“ заяви Хърн. „Сега е моментът за разколебаване, но ние не трябва да го позволим – няма да спра, докато не го финализираме. Неизбежно е, но същевременно трябва да затворим вратата.“

Добави коментар
Гласувай: