google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Еди Хърн, мениджърът на световния шампион Антъни Джошуа изглежда все още не е оставил идеята за боксов мегасблъсък под британския флаг между двамата сънародници и носители на колани в тежка категория Антъни Джошуа и Тайсън Фюри. В близкото минало той планираше това да се случи през декември, но глобалната пандемия от КОВИД-19 промени намеренията на мениджъра.

Неговият боксьор трябваше да се изправи срещу Кубрат Пулев през юни, но заразата наложи отлагане с един месец и настоящата дата е 25-ти юли, а при лошо стечение на обстоятелствата може би и по-късно. Плановете се промениха и за Фюри, който трябваше да излезе в трети двубой срещу Дионтей Уайлдър, на мачът е отложен за октомври. Хърн обаче смята, че бой с “Британския крал” е възможен през есента, дори, ако мач с Пулев няма.

“Ако не можем да се бием с Пулев през юли, ще се радвам да се изправим срещу Фюри през ноември, декември. Но в момента нищо не е ясно.”

Означава ли това, че Кубрат ПУлев може да бъде пререден на опашката?

“Имаме подписан договор за 20-ти юни за Джошуа. Скоро ще направим изявление, че това ще бъде отложено. Мисля че е ясно на всички. Надявам се да организираме битката в края на юли. Но ако на Джошуа му се наложи да се бие само веднъж тази година, то ще бъде срещу Тайсън Фюри. Ситуацията е малко извън нашите възможности, но Боб Аръм и Ал Хеймън преговарят с Уайлдър малко, сме готови за тази битка.Тя много зависи от Дионтей Уайлдър – дали той ще иска да отложи реванша, ако го компенсираме. Този разговор трябва да го водят Аръм и Хеймън за да разберем дали изобщо е възможно това. Ако е възможно – има начин да накараме Кубрат Пулев да почака, което е лесна работа. Тогава съм уверен, че Джошуа ще е готов да се впусне директно в двубой с Тайсън Фюри. В едни идеални условия товаи би бил следващият двубой.”

От думите на Хърн излиза, че отлагане и на следващата дата на двубоя между Кубрат и Антъни би значело разтягане на сроковете за сблъсък помежду им за 2021-ва година – нещо, което българският щаб със сигурност не иска.