google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Григор Димитров допусна тежко поражение на старта на участието си на турнира от серията Adria Tour  в Задар. Българинът бе разбит от хърватина Борна Чорич с 1-4 1-4 за 36 минути игра.

Борна Чорич се представи на много високо ниво и допусна много по-малко грешки в срещата, като спечели заслужено. Григор Димитров пък не успя да влезе в ритъм достатъчно бързо и често пропускаше целта.

Гришо започна мача със сервис гейм, като успя да го спечели на 30 точки. След това Чорич изравни резултата, а в третия гейм представителят на домакините направи първи пробив. Той притисна Григор Димитров и стигна до два брей гола, а при първата точка за пробив на съперника ГГришо допусна двойна грешка. Чорич направи отличен гейм на сервис след това и даде само точка на Димитров, с което спечели сета с 4:1.

Началото на втория сет бе оспорано, като Чорич спечели първия гейм на свой сервис след решителна точка при 40:40. Гришо успя да изравни геймовете, но при 1:2 в полза на хърватина, най-добрият ни тенисист допусна пробив. В петия гейм на сета Борна Чорич не остави шанс на Димитров като не му даде дори точка и затвори мача с втори сет с резултат 4:1 в своя полза.

Следващият мач на Гришо ще бъде тази вечер в 20:00 ч., когато той излиза срещу квалификанта Педя Кръстич. Утре Димитров ще се изправи срещу Новак Джокович.