Хебър разби Етър в Търново и му нанесе пета поредна загуба
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Виолетовите" са твърдо на дъното в класирането на Първа лига

Хебър Пазарджик сложи край на серията си от шест мача без победа, след като разгроми Етър Велико Търново с 5:2 на стадион “Ивайло” в среща от 13-ия кръг на Първа лига. С този успех тимът на Любослав Пенев задмина Берое в класирането и вече е 9-ти с 16 пункта.

Отборът на Етър инкасира пета поредна загуба в шампионата и е твърдо на дъното в подреждането с 4 точки от 12 изиграни срещи. Днес “виолетовите” се представиха много слабо в защита и закономерно загубиха с голям резултат.

Първото полувреме на стадион “Ивайло’ бе равностойно и предложи 4 попадения, като двата тима се прибраха на почивка при резултат 2:2. Георги Николов от Хебър продължи с добрите си изяви и вкара две попадения във вратата на болярите. Ивайло Димитров и Шано се разписаха за домакините.

Феновете на Етър имаха надежди, че техните любимци могат да стигнат до втора победа през сезона след почивката. Хебър обаче в рамките на 4 минути между 49-ата и 53-ата минута сложи край на тези надежди.

Николас Пенев вкара за 2:3 след асистенция на Мазан, а малко след това Бастунов отбеляза четвърто попадение за “гробарите”.

Хебър заби пети гол във вратата на Етър в 71-вата минута. Точен бе бранителят Роберт Мазан, който записа и две асистенции на името си в срещата.

В 78-ата минута Георги Николов от гостите бе изгонен, след като нанесе удар с лакът на Мартин Моран.  Главният съдия бе привикан на ВАР и взе логично решение да изгони голмайстора на Хебър.

След паузата за националните отбори тимът на Хебър приема Славия и ще търси нови три точки. Отборът на Етър пък има гостуване на Крумовград.