Хебър се отлепи от дъното след голова фиеста с Локомотив (София)
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Националният стадион видя пет гола и третата победа на пазарджиклии за сезона

Хебър (Пазарджик) успя да победи с 3:2 Локомотив (София) в първия мач от 13-ия кръг на efbet Лига. “Зелените” трябваше да повеждат в резултата на три пъти, за да се доберат до ценния успех.

Сблъсъкът на Националния стадион започна с гол още в 3-ата минута. Георги Търтов подаде към Венсан Марсел, който отправи техничен изстрел от границата на пеналта и не остави шансове на Любенов за 1:0.

“Железничарите” изравниха само шест минути по-късно. Илия Димитров се възползва от неубедителната намеса на Хадим Ндиае, който се сблъска с Племен Крумов след центриране на Ивайло Найденов и изпусна топката. Тя отиде в Илия Димитров, за когото не беше трудно да вкара.

Още един гол падна след само 5 минути. Александър Любенов излезе неразчетено при центриране от корнер и топката го прехвърли, а оставени непокрит на задна греда Пламен Крумов отбеляза втори гол за Хебър.

В 21-та минута резултатът отново беше изравнен. Красимир Милошев центрира от корнер към Божидар Кацаров и той с глава прати топката в долния десен ъгъл на Ндиайе за 2:2.

След почивката Хебър поведе за трети път с първия си точен удар за втората част. Арсенио Валпорт получи чудесно центриране от Венсан Марсел и с глава матира Любенов за 3:2.

Така Хебър събра 10 точки и се изкачи на 12-то място в класирането, докато Локомотив (София) остана шести с 21 точки.