Хебър спаси точката в последните минути срещу ЦСКА 1948
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Педриньо пропусна дузпа и вкара гол, но Атанас Кабов реализира в края за Хебър, които се поздравиха с ценна точка в Бистрица

ЦСКА 1948 и Хебър завършиха при резултат 1:1 на стадиона в Бистрица в среща от четвъртия кръг в efbet Лига.

Домакините започнаха по-активно от двата отбора в началните минути на мача. Талис навлезе с дрибъл в наказателното поле на гостите, след което бе спънат на земята от Мартин Михайлов. Кристиян Колев посочи моментално бялата точка и ЦСКА 1948 получи възможност да поведе. Педриньо се нае с изпълнението на дузпата и шутира в долния десен ъгъл на вратата, но Матвей Игонен направи страхотно спасяване в 15-ата минута, с което не позволи на “червените” да излязат напред в резултата.

Педриньо отново създаде опасност като напредна по лявото крило, успя да се справи с Николай Николаев, като бе повален от Михайлов, влизайки остро на техничния бразилец, заради което получи втори жълт и респективно червен картон. Защитникът на “гробарите” бе изгонен и остави Хебър с човек по-малко на терена в 21-ата минута.

В следващите минути темпото спадна, а до опасни положения пред някоя от двете врати не се стигна.

Само секунди след като второто полувреме започна ЦСКА 1948 откри резултата в двубоя, когато Педриньо осъществи двойно подаване с Антонио Вутов, след което излезе на чиста позиция и шутира ниско по тревата. По този начин бразилецът се реабилитира за пропуснатата дузпа през първото полувреме.

Георги Вълчев опита късмета си от далечна дистаниця в 75-ата минута с удар в долния десен ъгъл. Даниел Наумов обаче успя да се разтегне и да отрази.

Ангел Бастунов комбинира с Атанас Кабов, който шутира от средна дистанция към долния десен ъгъл. Топката тупна точно преди Даниел Наумов, който успя да докосне топката, но не и да я избие. По този начин Хебър успя да достигне до равенството в 81-ата минута и да спечели ценната точка в Бистрица.