google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Капитанът на Ливърпул Джордан Хендерсън признава, че вдигането на трофея във Висшата лига без фенове на стадиона би било “доста странно” изживяване.

Тимът на Юрген Клоп се нуждае само от шест точки от останалите девет мача, за да спечели първенството за първи път от 30 години насам, но все още няма ясна дата кога ще се възобнови сезонът във Висшата лига, след като бе прекратен през март поради пандемията от коронавирус.

Феновете няма да могат да присъстват на мачове в съответствие с протоколите на правителството за завръщането на елитния спорт.

“Разбира се, че ще бъде различно, защото ако спечелите някой трофей и го получите без никакви фенове на стадиона, би било доста странно”, заяви капитанът на клуба Хендерсън пред BBC Radio.

„Все още нищо не е приключило, все още ни предстои работа. Искаме да завършим максимално силно, за да сме сигурни, че ще спечелим титлата..

“След това, независимо дали печелим титлата, тогава феновете няма да са там. Просто трябва да се справим с това, когато се случи.”

Клубовете във Висшата лига на Англия започнаха да тренират в малки групи миналата седмица и ще гласуват по-късно в сряда за това дали да преминат към втората фаза на „Рестартиране на проекта“, която ще позволи на играчите да възобновят тренировките с контакт.