Херо: Може да изненадаме Лудогорец – не ни познават
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Ако сега започваше първенството Спартак нямаше да е на тази позиция", заяви Херо

Отборът на Спартак Варна подновява сезона си в efbet Лига с домакинство на Лудогорец в събота. Наставникът на тима Димитър Димитров – Херо заяви, че “соколите” са способни да изненадат шампионите. Херо обяви, че в основни линии това е съставът, на който ще разчита.

„Времето беше добре. Доволен съм от подготовката – условия и контролни срещи. Направихме това, което желаехме. Действително, ако бяхме играли по-късно с Лудогорец, щяхме да сме по-стиковани. Лудогорец превишава като класи всички тимове в лигата. Шансове винаги има. Ние ще се опитаме да вземем това, което можем. Лудогорец не познава нашия отбор и качествата на нашите футболисти, може и да ги изнанадаме“, каза Димитров.

„Имаме нужда от нови играчи на една – две позиции, но не искам да коментирам. В основни линии това е съставът, с който започваме първенството. Всички ще бъдат готови за двубоя – дори и Белусов, който чакаше български паспорт. Имахме нужда от още 1 седмица за подготовка, но първенството започва на 11-ти“, допълни той.

„Мисля, че трябва да се развиваме във всички линии. Направихме селекция за цял отбор. Имахме идея да вдигнем класата. Ако сега започваше първенството Спартак нямаше да е на тази позиция. Идеята бе да комплектоваме балансиран състав и сега трябва да наваксваме в определени мачове. Класата е доста по-различна от есента. Тази селекция е правена от целия щаб и се надявам този потенциал да покаже своите качества. Каквото и да говорим сега, важни са резултатите“, заяви още Димитров.

„Наясно съм в каква позиция се намираме. Приел съм, че трябва да направим всичко възможно. Оптимист съм. Потенциалът, с който имаме, ще ни помогне да излезем от тази ситуация. Дано да има силни характери, защото трябва да вземем всичко от някои двубои“, каза треньорът на Спартак.

В заключение Херо заяви, че времето е пречка за футбола. В момента условията са ненормални, смята треньорът на “соколите”, който е искал шампионатът да стартира по-късно.