Херо: Никога не съм вярвал, че може да загубим от Грузия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Националният отбор с годините слиза надолу и копае дъното", категоричен е Димитър Димитров.

Опитният специалист Димитър Димитров-Херо даде интервю за предаването „Код Спорт“ по “RING”, в което говори за тежката ситуация в националния ни отбор, шансовете да застане начело на “трикольорите”, както и промяната в Левски след идването на Станимир Стоилов.

– Херо, какво е обяснението ти за резила срещу Грузия? 
– Трудно ми е да го обясня с няколко думи. Аз лично никога не съм очаквал, че можем да загубим от Грузия. И то с такъв разгромен резултат. Но това пък е като че ли следствие на нашата политика през годините. Виждаме, че националният отбор с годините слиза надолу. Бих казал, че копае дъното и нещата изобщо не са добре в спортно-техническо естество.

– Би ли приел националния отбор на България и при какви условия? 
– Много ми е неудобно да отговарям на такъв въпрос, защото аз не съм получил никакво предложение и поради тази причина не искам да коментирам дали бих приел, или не предложение от Футболния съюз. Да, разбира се, ако има някакво предложение, трябва да се знае за какъв срок, да се дава пълен картбланш по отношение на работата, за да може човек да работи съвсем спокойно и да се опитва да бъде успешен, както за себе си, така и за българския национален отбор.

– Какво ще промениш в отбора и как ще мотивираш играчи, които държат повече на външния си вид, отколкото на играта на терена? 
– (Смее се) Да не се връщаме пак към хипотезата, защото все още не съм получил и не се знае дали изобщо ще получа предложение. Има доста неща, които трябва да се променят и да се направят. Но ако има някакво предложение, тогава бих се съгласил да коментирам.

– Получаваш ли предложения от клубове сега? 
– В интерес на истината съм получавал след бързото ми развитие в „Арда“ (Кърджали), където бях за един ден. Оттогава съм получавал пет-шест предложения от чужбина, но от такива дестинации, до които не искам да пътувам, предвид възрастта и това, че искам да бъда малко по-близо до семейството си. Ако трябва да бъда честен, от български отбор не съм получавал.

– Какво ти направи впечатление в шампионата, който приключи? 
– Не мога да кажа безличен шампионат, защото имаше една бяла лястовица, най-вече в лицето на „Левски“. За мен те направиха чудеса, особено през втория полусезон. Ако някой ми беше казал в началото, че отборът на „Левски“ ще спечели Купата и ще бъде на сантиметри от третото място, щях да го помисля за леко луд. Но „Левски“ успя да го направи, най-вече благодарение на работата на Мъри.

– Само Мъри ли е причината на това възкръсване на „Левски“? 
– Всички други фактори бяха преди Мъри. Аз такова възкръсване не можах да видя. Видях възкръсване, след като Мъри застана. Имаше един въпрос за негостоприемния стадион „Герена“ и аз отговорих, че преди да дойде Мъри, той беше много гостоприемен. Всеки си тръгваше доволен от този стадион.

– А кое най-много те разочарова в нашето първенство?
– Поведението и манталитета, които показа ЦСКА през втория полусезон. Аз си мисля, че отборът на ЦСКА има нелоши футболисти за нивото на България, но те бяха много бледа сянка на това, което могат.