google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Димитър Димитров – старши треньорът на лидера във временното класиране Берое, заяви, че би бил удовлетворен ако неговият тим успее да стигне до равенство в предстоящия сблъсък с шампиона Лудогорец.

Двубоят е утре на “Хювефарма Арена” от 18.45 часа.

“Естествено, че ни чака много тежък мач,” коментира Димитров, който е бивш наставник на Лудогорец. “Играем с шампиона в последните девет години. Колкото и да е трудно, ще се опитаме да победим и в Разград.

“Но ще съм доволен и на равенство. Би било твърде високомерно ако кажа, че само три точки от гостуването в Разград ме удовлетворяват.

“Не съм вярвал и мислил, че ще бъдем първи след шест кръга. Единственото, в което бях сигурен е, че ще играем добре, защото още в края на миналия сезон показахме много добри игри и че имаме голям потенциал.”

Димитров призна, че в лагера на старозагорци разговори за титлата не са на дневен ред, добавяйки че клубната управа не е поставяла конкретна цел пред отбора.

“Просто времето и съкратения формат не ни стигнаха за по-високо класиране още тогава. Що се отнася до този сезон – за титла никой не мисли при нас. Моето желание е да играем в Европа през следващия сезон. Ръководството конкретни цели не ни е поставяло.

“Да си призная до известна степен бях изненадан от това, което видях в предния кръг в мача мача между ЦСКА и Лудогорец. Толкова много положения пред вратата на разградчани не бях виждал някой да създава.

“Ако ме питате това на добрата игра на ЦСКА ли се дължи или на по-слабата а Лудогорец – според мен имаше и от двете неща. Не мисля, че отсъствието на Павел Върба на пейката е повлияло. Станислав Генчев също вече ги е водил и постигна добри резултати.”

Херо няма съмнение, че разградчани притежават повече класа през този сезон.

“Категоричен съм, че като имена и въобще като потенциал, Лудогорец е по-силен от миналия сезон. Оттогава дойдоха доста хора, които все още не са сработени добре и това дава отражение на играта им.

“Периодът, в който аз бях в Разград, не искам да коментирам. Тогава отборът също беше много силен, играчите бяха от доста години заедно, Мисля, че още тогава беше назрял моментът за обновяване, но те избраха да го направят по-късно.

“Март месец и ние бяхме с много нови и също нещата не бяха перфектни още от началото, но се радвам, че сравнително бързо новите се адаптираха.”