google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Берлинчани обърнаха сблъсъка с Хамбургер и остават в елита

Отборът на Херта Берлин запази мястото си в Първа Бундеслига, след като спечели с 2:0 гостуването си на Хамбургер в плейофа за оцеляване. Столичният тим загуби с 0:1 у дома през миналата седмица от “динозаврите”, но изигра силен втори мач на “Фолкспаркщадион” и ще бъдат част от елита и през сезон 2022/23.

Централният защитник Дедрик Боята вкара първото попадение в мача в 4-ата минута и даде аванс на Херта. Столичани имаха тотална доминация през първото полувреме, като ударите бяха 10-1 в тяхна полза, а точните удари бяха 3-0.

 

Хамбургер изигра по-добро второ полувреме и се противопостави на съперника. Херта обаче отново бе отборът с повече точни удари. При един от тях опитният Марвин Платенхард вкара за 2:0 в 63-ата минута.

Десет минути по-късно Стеван Йоветич можеше да сложи точка на спора, но вратарят на домакините направи добро спасяване. В 89-ата минута Владимир Дарида предизвика нова намеса на Даниел Фернандес.

Тимът на Хамбургер така и не успя да застраши сериозно вратата на съперника и загуби срещата с 0:2, което означава, че и през следващия сезон ще играе във Втора Бундеслига.

Херта пък завърши срещата с човек по-малко, след като в 96-ата минута Лукас Тузар бе изгонен след втори жълт картон.