Холанд донесе среброто на Борусия Дортмунд в Бундеслигата
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Борусия Дортмунд спечели гостуването си на РБ Лайпциг с 2:0 в мач от предпоследния 33-ти кръг на “Първа Бундеслига”. И двете попадения в срещата реализира норвежкия нападател Ерлинг Холанд. С този си успех “жълто-черните” си гарантираха второто място в немското първенство за сезон 2019/20. 

Лайпциг започна по-добре срещата и в 8-ата минута Патрик Шик шутира към вратата на гостите, но в аут. Две минутки след това Ерлинг Холанд пробва изстрел, но топката срещна съотборника му Торган Азар. В 15-ата минута отново Холанд имаше възможност да отбележи, като неговият удар бе спасен от Петер Гулачи.

В 23-ата минута вратарят на РБ Лайпциг спаси опасен удар на Торган Азар. Седем минути след това Дортмунд поведе заслужено с оглед на превъзходството си. Ерлинг Холанд се разписа с прецизен удар, вкарвайки 83-ия гол за Борусия през сезона – най-доброто постижение на отбора в Бундеслигата.

В 39-ата минута Тимо Вернер, който ще подсили Челси през новия сезон, имаше шанс да изравни резултата, но Роман Бюрки отрази, след което вратарят се намеси и при удар на Кампъл. До края на полувремето положения за гол нямаше и Борусия се прибра на почивка с минимален аванс.

Две минути след подновяването на играта Борусия Дортмунд можеше да удвои аванса си, но Морей пропусна. В 52-рата минута Ерлинг Холанд бе на добра позиция и шутира към вратата на съперника, за да предизвика ново спасяване на Гулачи.

В следващите минути РБ Лайпциг приложи силен натиск и създаде положения, но на футболистите на Юлиан Нагелсман им липсваше концентрация пред гола. Дортмунд пък можеше да вкара втори гол чрез Морей в 69-ата минута, но Гулачи се намеси отлично.

До края на срещата тимът на РБ Лайпциг така и не успя да изравни резултата, а в продължението допусна второ попадение, като отново Холанд прати топката в мрежата след асистенция на Бранд.

Така Лайпциг остана на 3-ото място във временното класиране с актив от 63 точки. Борусия Дортмунд пък събра 69 пункта и ще завърши сезона на втората позиция.