Холанд с пореден гол, Борусия превзе дъждовен Бремен
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Борусия (Дортмунд) се наложи с 2:0 при гостуването си на Вердер (Бремен). Под проливния дъжд на „Везерщадион“ се разписаха Дан-Аксел Загаду (52 мин.) и новата суперзвезда на европейския футбол Ерлинг Холанд (66 мин.).

Наставникът на „жълто-черните“ – Люсиен Фавър заложи на същата единайсеторка, която победи ПСЖ през седмицата. В атака стартира смъртоносното трио Санчо – Холанд – Азар. Бременчани също заложиха на схема 3-4-3, а атаката бе водена от Осако, Рашица и Зелке.

Двубоят започна с минута мълчание заради терористичния акт в Ханау, довел до трагичната кончина на 9 човека. През първото полувреме, двата отбора не успяха да стигнат до точен удар.

В 8-мата минута Емре Джан стреля от дистанция, но над напречната греда. Две минути преди края на полувремето Иржи Павленка се справи с опасно центриране на Герейро. Малко по-късно пък Бюрки се справи с центриране, предназначено за Рашица.

Веднага, след почивката, дойде и първия точен удар. Бетанкур стреля от дистанция, но Бюрки се справи с удара. В 52-рата минута Холанд стреля, но ударът му бе блокиран. При последвалия корнер, Загаду откри резултата, след прекрасно воле. Това се оказа и гол номер 11, допуснат от Вердер, след изпълнение на ъглов удар.

Три минути по-късно Холанд имаше нова възможност, но Павленка успя да му отнеме топката с крак. Все пак дежурното попадение на младока не закъсня и в 66-тата минута, той вкара 11-тия си гол, при едва 7 мача с екипа на Борусия. Така той разби още един рекорд и вече е единствения играч с поне 9 гола в първите си 6 мача в немската Бундеслига.

В 72-рата Джейдън Санчо пробва удар, лесно спасен от Павленка. Седем минути след това резервата на Вердер – Йоханес Егещайн стреля в аут.

С тази победа Борусия изравнява РБ (Лайпциг) на второто място, но с мач в повече. Вердер остава в „червената“ зона, на 5 точки от заветното 15-то място.