Хомосексуалният вой срещу Катар е закъснял и издава двоен стандарт
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Хленчещите днес футболисти и фенове от западните страни мълчаха цинично, когато пред погледите им се разиграваха милиарди петро-долари, а хиляди загиваха по строежите в Катар

Kритиката, насочена към световната футболна централа ФИФА заради предоставянето на домакинството на световното първенство на Катар е напълно обяснима.

Нещо повече, тя трябваше да бъде много по-яростна и дори да доведе до аргументирана отмяна на това позорно решение, пропито с много цинизъм, корупция, порочна геополитика и милиарди долари.

В същото време плачът на редица западни държави в последните седмици относно евентуалното погазване на правата на хомосексуалистите е твърде закъснял и издава смущаващ двоен стандарт.

Искането за бойкот и дори отнемане на правото на Катар да приеме най-големия футболен форум, при това в безпрецедентен период на годината, трябваше да се случи отдавна. Много отдавна!

Заради безпардонната корупция и хилядите жертви, дадени от мигранти, участвали в строителството на стадионите и съоръженията за Мондиал’2022.

Преди година-две или дори месеци обаче почти напълно липсваха играчи, треньори, футболни шефове или политици, които да заявят твърдо позицията си.

Да, чуха се единични гласове. Бившата звезда на Манчестър Юнайтед и френския национален тим – Ерик Кантона, например, отдавна обяви категорично, че световно първенство в Катар е позор и безумие.

Той заяви, че няма да гледа мачовете в арабската страна и дори заклейми Дейвид Бекъм, който прие да бъде посланик на шампионата… Но колко от играчите и треньорите, които ще играят в Катар, реагираха като Кантона?

Сега е различно, отвсякъде ни заливат с притеснения за правата на гейовете, лесбийките и останалата част от ЛГБТ-общността.

Особено яростно се крещи по темата в Англия – родината на футбола.

Хубаво е обаче да се припомни на островитяните, че намазаните с отрова стрели, насочени към властите в Катар, всъщност се връщат в тяхната собствена градина.

Не е лошо загрижените английски национали и всички, онези политикани, използвали ситуацията, за да блеснат със съпричастност, да си припомнят, че сексът между лица от един и същи пол е нелегален в Обединеното Кралство до 1967 година.

А това всъщност означава, че ако се базираме на искането Катар да бъде лишен от домакинството на шампионата на планетата заради проблемите на хомосексуалистите, първенство не биваше да има и в добрата стара Англия през 1966 година.

Именно тогава, между другото, Трите лъва – с Боби Чарлтън, Гордън Бенкс, Боби Моор и Джеф Хърст в редиците си, спечелиха единствената си до този момент световна титла…

A какво да кажем за световното първенство по така уважавания във Великобритания крикет през 2007 година?

Тогава шампионатът на планетата се проведе в Карибския басейн, но липсваше подобна истерия. Нищо, че и до днес хомосексуализмът се третира като криминално деяние в 11 (единайсет!) карибски държави…