google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Футболната звезда Кристиано Роналдо направи благородна постъпка в борбата срещу избухването на епидемията Covid-19, която предизвиква глобален здравен страх и разтърси спортния календар. Според испанския вестник MARCA, всички хотели на Кристиано Роналдо са предвидени да бъдат превърнати в болници за лечение на пациенти с коронаврус.

“Футболистът на Ювентус ще бъде този, който ще плаща на лекарите и работниците”, се казва в новината на Marca.

Новината идва ден, след като Кристиано Роналдо публикува емоционално послание, призовавайки феновете и обществеността да спазват указанията на Световната здравна организация (СЗО), когато става въпрос за предпазни мерки срещу пандемията Covid-19.

“Говоря с вас не като футболист, а като син, баща, човек, загрижен за най-новите събития, които засягат света”, започна в обръщението си Роналдо.

“Защитата на човешкия живот трябва да надвишава всички други интереси”, добави Роналдо в своя пост. Бих искал да изпратя мислите си към всеки, който е загубил някой близък до тях, моята солидарност към тези, които се борят с вируса, като моя съотборник Даниеле Ругани, и постоянната ми подкрепа за невероятните здравни специалисти, излагащи собствения си живот на риск, за да помогнат за спасяването на другите.”

Кристиано Роналдо е бил под карантина в Мадейра, Португалия, след като се разбра, че един от съотборниците му от Ювентус Даниеле Ругани е тестван положително за вируса. Играчите на Ювентус, членовете на персонала и тези, които влязоха в контакт с Ругани, са в изолация, съобщиха от клуба от Серия А.

Междувременно редица баскетболисти решиха да помогнат на почасовите работници, които поддържат отборите и работят в залите на клубовете, за да се справят докато не са на работа, след като сезонът в NBA беше спрян поради избухването на вируса.

Сред поредицате от играчи, които правят дарения, са Кевин Лав на Кливланд Кавалиърс, Зион Уилямсън от Ню Орлиънс Пеликанс, Блейк Грифин от Детройт Питсън и Янис Адетокунбо от Милуоки Бъкс. Играчите направиха известието публично изявление и в различните платформи на социални медии.