Храбър Лудогорец се опълчи на Бетис, но остана с празни ръце
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Гропер лиши разградчани от точката в самия край на мача

Родният шампион Лудогорец допусна загуба с 2:3 при гостуването си на Бетис във втория кръг на Лига Европа. Разградчани изграха много силен мач в Севиля, но късметът и индивидуалната класа на домакините се оказаха решаващи. Все пак, “орлите” може да съжаляват, че не взеха поне точка от Испания след като Гропер направи фрапантен пропуск в последните минути на двубоя.

Срещата в Андалусия започна с натиск на домакините и след 11 минути Луис Енрике беше съборен в наказателното поле от Антон Недялков, но съдията показа, че няма да отсъди дузпа.

В 25-та минута обаче Енрике реши всичко сам след като топката се отби в гредата на Падт, а след това последва центриране към далечната греда, където бразилецът плонжира и засече с глава за 1:0.

Само четири по-късно Лудогорец можеше да изравни, но Клаудио Браво направи две страхотни последователни спасявания първо срещу Десподов, а след това и при удар на Каули под гредата.

В 39-та минута дойде и моментът за големият лидер на Бетис – Хоакин. 41-годишният ветеран получи топката на границата на наказателното поле и с перфектен изстрел в далечния ъгъл матира Падт за 2:0.

В последните минути на първата част Текпетей беше фаулиран отляво на границата на наказателното поле, а Кирил Десподов се нае с изпълнението. Той реши да изненада Браво с директен обстрел в близкия ъгъл, като стражът изби топката, но системата на голлинията показа, че кълбото е преминало и това е гол за разградчани.
Храбър Лудогорец се опълчи на Бетис, но остана с празни ръце 1
След час игра, за жалост късметът обърна гръб на разградчани, след като при опит за пас Каналес някак си промуши топката между краката на Пиотровски и сам напредна към наказателното поле преди да отправи силен изстрел по земя, а Падт пропусна кълбото между пръстите си и в мрежата за 3:1.

Четвърт час преди края Лудогорец отново намали изоставането си. След корнер топката се озова в Рик Джонатан, който от около 13 метра с десния крак матира Браво с отличен изстрел в долния десен ъгъл за 3:2.

Във втората минута на продължението дойде и златният шанс за Лудогорец. Тисера намери Гропер, който се освободи на отлична позиция за стрелба, но от около 12 метра прати топката встрани от целта.

По този начин Лудогорец остава на второто място в групата с 3 точки, колкото има и Рома след успеха си над Хелзинки, а Бетис е със 100%-ов актив – шест пункта от два мача.