Храбър Манчестър Юнайтед срази Нюкасъл в края на мача
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Манчестър Юнайтед записа убедителен успех при визитата си на "Сейнт Джеймсис Парк"

Манчестър Юнайтед спечели визитата си на Нюкасъл с 4:1 в двубой от петия кръг на английската Висша лига. Люк Шоу си отбеляза автогол в началото на мача, но малко след това Хари Магуайър възстанови равенството. Бруно Фернандеш пък изпусна дузпа през второто полувреме, която бе майсторски отразена от Карл Дарлоу. В края на двубоя обаче португалският национал се разписа и донесе успеха на своя тим, а победата бе подпечатана и с попадения на Аарон Уан-Бисака и Маркъс Рашфорд.

Мениджърът на Нюкасъл Стийв Брус заложи на схема 4-4-2 като нападението на “свраките” бе водено от Жоелинтон и Калъм Уилсън. Гостите от Манчестър стартираха двубоя в сехма 4-2-3-1 с Маркъс Рашфорд на върха на атаката, а Даниел Джеймс, Бруно Фернандеш и Хуан Мата действаха зад гърба му.

Домакините поведоха в резултата още във втората минута. Шелви отправи удар към вратата на “червените дяволи”, като топката се отклони от Люк Шоу и влетя в мрежата на Давид де Хеа за 1:0. Попадението бе записано като автогол на бранителя на Ман Юнайтед.

В 20-ата минута гостите направиха много добра атака и Бруно Фернандеш прати топката в мрежата на съперника със страхотен шут, но попадението бе отменено поради засада на Хуан Мата, който направи двойно подаване с португалеца.

В 23-ата минута Манчестър Юнайтед изравни резултата, а автор на попадението бе капитанът на тима Хари Магуайър. Английският национал се разписа с глава след центриране от корнер на Мата. Така Магуайър отговори по чудесен начин на критиките, които търпи в последно време.

Седем минутки по-късно Давид де Хеа направи страхотно спасяване при удар на Алан Сен-Максимен. Малко след това Аарън Уан-Бисака затрудни стража на гостите, като Карл Дарлоу все пак успя да избие в корнер. След това Рашфорд пропусна много добра възможност, а ударът му бе избит пред гол линията.

В края на първото полувреме отново Рашфорд имаше добър шанс да се разпише, но Карл Дарлоу направи отлично спасяване, с което резултатът остана непроменен и двата тима се прибраха на почивка при реми 1:1.

В началото на втората част испанският национал Давид де Хеа показа класата си, спасявайки по страхотен начин удар на Калъм Уилсън. В 55-ата минута Маркъс Рашфорд бе съборен в наказателното поле на “джордитата” и след намеса на ВАР главният съдия Крейг Поусън отсъди дузпа за “червените дяволи”. Зад топката застана Бруно Фернандеш, но ударът му бе отразен от Дарлоу.

В 68-ата минута Де Хеа отново бе на висота, спасявайки удар на Джонджо Шелви. В 87-ата минута Манчестър Юнайтед нанесе своя удар. Бруно Фернандеш получи страхотен пас в наказателното поле и с майсторски удар не остави шансове на стража на съперника – 1:2.

В 90-ата минута Рашфорд и Аарон Уан-Бисака направиха страхотна комбинация и десният защитник прати топката за трети път в мрежата на домакините, с което оформи крайния резултат 3:1 в полза на “червените дяволи”.

С този успех Ман Юнайтед събра 6 точки в своя актив след 4 изиграни среи и заема 15-ото място, докато Нюкасъл остана със 7 точки на 11-ата позиция.