Храбър Шумен с обрат срещу Спартак, битката с Георгиу продължава
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Бойкият Шумен осъществи забележителен обрат, за да победи Спартак с 3:2 в мач от първия кръг в Североизточната Трета лига, а повече от 50 привърженици на варненци за пореден път поискаха оставката на скандалния наставник на тима Кирякос Георгиу.

С голове на бранителя Мартин Минчев и острието Янаки Смирнов гостите се сдобиха със солиден аванс в първите 40 минути. В самия край на първата част Христо Станчев съкрати изоставането на шуменци, а след почивката дойде времето и за пълния обрат.

Станчев изравни с гол четвърт час след подновяването на играта, а четири минути пред края Румен Николов фиксира крайното 3:2 след центриране на Кяшив Фахрединов.

Любопитно е, че Николов е бивш играч на Спартак, а в момента дори е треньор в детско-юношеската школа на клуба.

През целия мач феновете на Спартак за пореден път призоваваха наставника на тима Кирякос Георгиу да подаде оставка. Те бяха разпънали няколко транспаранта като на един от тях пишеше: “Дори Чък Норис не може да изгони Кириакос от Спартак Вн”.

След края на срещата собственикът на клуба Асен Миланов обявил пред привържениците, че е уволнил Георгиу, но те все още не могат да бъдат сигурни дали това негово действие не е било продиктувано от негативните емоции след загубата.

“Щастлив съм от победата, която постигнахме над Спартак като мисля, че това ще е един от лидерите в Трета лиг, каза след мача треньорът на шуменци Александър Димов.

“Това е подготвен отбор, с качествени футболисти за В група. По всички показатели днес стояхме по-добре на терена. Създадохме много повече положения и съм щастлив от победата.”