google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Ех, Трифоне, какъв гол само вкара на руснаците! Как се радвахме тогава! Никой от нас не вярваше, че в този ден ще е последното ни до днес класиране на световно първенство! Почивай в мир, приятелю!"

Христо Стоичков си спомни за своя непрежалим приятел и съотборник от ЦСКА и националния отбор – покойния Трифон Иванов, във връзка с днешния 10 септември, на който се навършват 26 години от победата на „лъвовете“ над Русия с 1:0.

С нея се класирахме на Световното първенство във Франция през 1998-ма година, който е и последният Мондиал, на който страната ни е участвала до момента.

Единственото попадение в срещата тогава реализира именно Трифон Иванов и Христо Стоичков не пропусна да си припомни за този паметен момент.

Ето какво написа Стоичков:

„Изминаха 26 години! Толкова отдавна беше, но аз никога няма да забравя този ден! Няма да забравя как с едно око видях Туньо в наказателното поле. Ех, Трифоне, какъв гол само вкара на руснаците! Как се радвахме тогава! Никой от нас не вярваше, че в този ден ще е последното ни до днес класиране на световно първенство! Почивай в мир, приятелю! И знай – ти класира България на последния ни мондиал!“.