Христо Стоичков си спомни за Трифон Иванов
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Ех, Трифоне, какъв гол само вкара на руснаците! Как се радвахме тогава! Никой от нас не вярваше, че в този ден ще е последното ни до днес класиране на световно първенство! Почивай в мир, приятелю!"

Христо Стоичков си спомни за своя непрежалим приятел и съотборник от ЦСКА и националния отбор – покойния Трифон Иванов, във връзка с днешния 10 септември, на който се навършват 26 години от победата на „лъвовете“ над Русия с 1:0.

С нея се класирахме на Световното първенство във Франция през 1998-ма година, който е и последният Мондиал, на който страната ни е участвала до момента.

Единственото попадение в срещата тогава реализира именно Трифон Иванов и Христо Стоичков не пропусна да си припомни за този паметен момент.

Ето какво написа Стоичков:

„Изминаха 26 години! Толкова отдавна беше, но аз никога няма да забравя този ден! Няма да забравя как с едно око видях Туньо в наказателното поле. Ех, Трифоне, какъв гол само вкара на руснаците! Как се радвахме тогава! Никой от нас не вярваше, че в този ден ще е последното ни до днес класиране на световно първенство! Почивай в мир, приятелю! И знай – ти класира България на последния ни мондиал!“.