Хубчев: Не разполагаме с бройка, за да започнем първенството
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Доволен съм от старанието на всички", заяви треньорът на Берое след контролата със Спартак Плевен

Треньорът на Берое Петър Хубчев напарви коментар след успеха с 2:1 над Спартак Плевен в първата контрола на тима от подготовката за новия сезон. Бившият национален селекционер заяви, че “зелено-белите” все още нямат достатъчно играчи, за да започне административно новото първенство.

„Контролата е първа за нас, ние стартирахме късно подготовката и търсихме съвсем различни неща от този мач. Не търсихме резултат. Доволен съм от старанието на всички не само в срещата, но и на лагера до момента. Ние имаме други големи проблеми, които се надявам да решим в следващите дни“, каза Хубчев пред журналистите след края на мача с плевенчани.

„Надявам се да продължаваме да работим сериозно. Не искам да казвам големи думи, имаме 8-10 човека на по 16-17 години. Много е трудно с тези млади футболисти да играем в А група. Трябва постепенно да интегрираме един или друг, но на нас ни трябват още хора. В начален етап е окомплектоването и тук не става въпрос за това, което искат треньорите, а за това, кое е най-добро за клуба, това правим, сподели треньорът на заралии.

„Ние нямаме необходимата бройка, за да започнем административно първенството, камо ли качество. Това ще е първото нещо, което ще търсим. От друга страна, някои от тези момчета тренират с нас от началото на лагера, други тренират от началото на подготовката в Стара Загора, това е голям шанс за тях. Стараят се и ако работят така, е въпрос на време да се наложат“, каза Хубчев.

Треньорът на Берое заяви, че играчите на проби, които взеха участие в мача със Спартак Плевен, са от съвсем скоро в тима и в края на седмицата ще се прецени дали някой от тях ще остане. Хубчев се надява отборът да вдигне нивото с нови качествени попълнения през лятото и акцентира, че търси нов вратар.