google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Звездата на Тотнъм Хюн-мин Сон проучва възможността да завърши задължителната си четириседмична военна служба по време на престоя си в Южна Корея в следващите седмици.

27-годишният футболист получи освобождаване от удължената 21-месечна военна служба в родината си, след като спечели златния медал с Южна Корея на Азиатските игри през 2018 година. Въпреки това той все още трябва да изкара четириседмична служа и това може да започне, ако Висшата лига потвърди, че сезонът няма да продължи след 30-ти април.

Висшата лига е спряна от 9 март, а началниците на лигата се договориха с представителите на Английската футболна лига (EFL), че възобновяването ще се извърши само когато е “безопасно и подходящо да се направи това”.

Сон получи разрешение от Тотнъм да се върне в Южна Корея по „лични причини“ миналия уикенд. Междувременно той е получил покана за морската пехота на своята родина във връзка с пандемията от коронавирус. Южнокорейците набират армия от 600 000 души, която да бъде в помощ на властите в битката с Covid-19. Така Хюн-мин Сон може да изкара 4-седмичната си военна служба и да бъде от полза на родината си.