google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Тимът на Милан продължи победния си ход в италианската Серия А. “Росонерите” постигнаха втори пореден успех от началото на сезон 2020/21 в лигата, след като надвиха Кротоне с 2:0 като гости. Попаденията за “червено-черните” реализираха Франк Кеси от дузпа и Брахим Диас, който бе привлечен под наемот Реал Мадрид.

Голяната звезда на “росонерите” Златан Ибрахимович е заразен от коронавирус и не взе участие в срещата. Милан обаче не срещна затруднения срещу новака Кротоне и завоюва трите точки, като тимът на Стефано Пиоли има 6 пункта след 2 изиграни кръга.

Милан стартира силно срещата и имаше шансове да поведе рано в мача, но Хакан Чалханоглу и Брахим Диас направиха пропуски. В средата на първата част “червено-черните” имаха отличен шанс за попадение. Защитникът Симон Кяер стреля с глава след изпълнение на корнер, но топката срещна напречната греда.

Милан успя да открие резултата в продължението на първото полувреме. Лука Мароне извърши нарушение срещу Анте Ребич в наказателното поле и гостите получиха дузпа. Франк Кеси не сбърка от бялата точка за 0:1.

В началото на второто полувреме Милан предреши крайния изход на срещата с втори гол. Нападателят Брахим Диас се възползва от грешка на съперника и прати топката в мрежата за 2:0, отбелязвайки първия си гол за “росонерите”. До края на мача Милан контролираше двубоя и не допусне изненада, записвайки пореден успех през новия сезон.