И без публика трилърите на “Анфийлд” не спират
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

С хеттрик на Мохамед Салах Ливърпул надделя над отказващия да се предаде Лийдс с 4:3 в пореден спиращ дъха спектакъл на “Анфийлд”, изправил един срещу друг шампионите в двете топ-дивизии на Англия от миналия сезон.

Домакините се понесоха към вратата на гостите във вихрено темпо още след началния съдийски сигнал на Майкъл Оливър. След само три минути игра остър шут на Мохамед Салах срещна разперената ръка на германския дебютант в отбраната на Лийдс Робин Кох, а сигналът на арбитърът не се забави – дузпа.

Египетският маестро застана зад бялата точка и с мощен шут опъна мрежата, превръщайки се в едва втория футболист, (след Теди Шерингам) разписал се в първия кръг в четири последователни сезона.

Първенецът от Чемпиъншип Лийдс обаче нямаше никакво намерение да развява бялото знаме. Нещо повече, не беше изтекла 12-ата минута, когато Джак Харисън получи дълъг пас на левия фланг.

Последва овладяване със завидна лекота, изумително преодоляване на Трент Аликзандър-Арнолд и Джо Гомес и светкавичен шут, не оставил шансове на Алисон – 1:1.

Ливърпул прие хладнокръвно предизвикателство и още преди да е настъпила средата на първата част възстанови аванса си. Анди Робъртсън пласира изкушаващо центриране при първия ъглов удар в мача, Върджил ван Дайк се извиси над всички и с изящен изстрел с глава порази целта.

Авторът на второто попадение Ван Дайк обаче се превърна от герой в грешник само няколко минути по-късно, поднасяйки топката на нахлуващия Патрик Бамфорд, който не се нуждаеше от покана, за да изравни за втори път – 2:2.

В спиращия дъха дуел обаче място за отдих нямаше – малко повече от стотина секунди след това Салах се оказа на точното място, след като отбраната на Лийдс не съумя да изчисти токпата по най-добрия начин и с мълниеносен шут с левия крак оплете топката в горния десен ъгъл.

И след почивката преобразеният в последните години от Марсело Биелса Лийдс демонстрира убийствена ефективност, като в 66-ата минута Матеуш Клих се разписа след центриране отдясно на Коща – трети гол за Юнайтед от четири удара към вратата.

Ван Дайк прати за втори път топката в мрежата, но Майкъл Оливър не зачете попадението заради фаул на появилия се след почивката Къртис Джоунс.

В заключителните акорди на срещата дебютантът Родриго фаулира резервата Фабиньо в наказателното поле – втора дузпа, поредно хладнокръвно изпълнение на Салах и… изключително ценни три точки за Ливърпул – 4:3.