И бивш служител на Левски нападна Павел Колев

И бивш служител на Левски нападна Павел Колев 1
0 0

Доскорошният шеф на отдела, занимаващ се с маркетинга на Левски – Тодор Минев, стана поредният, атакувал изпълнителния директор на Сините Павел Колев.

PR-специалистът, който заемаше поста между февруари 2018 година и май 2019 година, заявява, че е бил съкратен с мотива, че по този начин ще бъдат спестени средства. Веднага след това обаче в клуба били назначени други трима мениджъри…

Минев споделя и други любопитни подробности от кухнята на Левски.

В сряда една от най-влиятелните фигури на Сектор Б – Любомир Костадинов, също зададе куп неудобни въпроси на бившия журналист.

7 Спорт представя написаното от Минев без редакторска намеса:

“Павле, Павле и аз имам едно въпросче, така както си тръгнал да отговаряш…

Какво се случи с маркетинга и магазина на Левски, след като беше прекратен моят договор?!

Ясно ми е, че на фона на днешните проблеми, това за което говоря е вероятно капка в морето, но защото “охраната и магазина” се дъвчат отдавна, исках да споделя някои неща.

Предложението ми да продължа да изпълнявам задълженията си срещу 1 лев дойде, защото ми бе обяснено, че договора ми се прекратява, за да се спестят средства, но след редица разговори така и не бе прието. Веднага след освобождаването ми на мое място бяха назначени тикет мениджър, ивент мениджър и мениджър продажби, това са само мениджърите, за които знам вероятно е имало и други назначения на по-ниските етажи, нямам идея на какви заплати са били въпросните хора, но вероятно сумата е надвишавала моя бюджет, който в моя случай беше изплатен с 10 месечно закъснение.

В случай, че се бяха постигнали сериозни резултати или най-малкото се беше продължило това, което аз и екипът ми създадохме – въпроси нямаше да има, но уви с целият бюджет и всички директорчета нещата около магазина и събитията тотално се съсипаха.

Тук ще споделя нещо, което много малко хора знаят. Преди да се прекрати договора ми, предвиждайки, че магазина и всичко свързано с него върви към крах, седнах с няколко човека, които смятам за специалисти в сферата на търговията и финансирането, за да подготвим план за спасение на това звено. План беше подготвен и беше организирано срещу ипотечен кредит да вземем необходимите средства, за да се произведат достатъчно артикули и да се зареди не само магазина на “Герена”, а множество магазини и бензиностанции, които изявиха желание да се включат в разпространението на продукти с марката Левски.

Текущият тогава договор предвиждаше 20% от оборота на целия този бизнес да влиза в хазната на клуба, забележете оборота, а не печалбата! Все още имам някъде в компютъра си подробния бизнес план, при чието изпълнение, се предвиждаше да влизат стотици хиляди левове месечно в клуба.

Та въпроса ми към Павел е, какво направихте с големите бюджети и специалисти за магазина и организирането на събития около футболните мачове?!? След като сметнахте, че сте по-компетентни да правите това…

По принцип съм доста наивен, но никога не съм се лъгал в човек толкова, колкото се подлъгах в ПК! И аз смятах, че образован и ерудиран човек като него би бил перфектен за клуба, но уви тепърва ще му сърбаме попарата.