И братът на Даря Домрачева пострада в Беларус
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Братът на четирикратната олимпийска шампионка Даря Домрачева e бил атакуван и задържан от беларуската полиция за участието си в демонстрации срещу режима на президента Александър Лукашенко, заяви самият той.

Никита Домрачев заяви пред TUT.BYче отивал на среща с майка си, когато бил пресрещнат, бит и завлечен в полицейска кола.

“Не виждах нищо, целият бях в кръв,” казва Домрачев. “В един момент помислих, че съм ослепял и поисках да се обадя за линейка, но ми казаха, че в полицейското управление ще има лекар.”

Редица беларуски спортисти, включително олимпийски медалисти, също обявяваха през последните месеци, че са били задържани, бити и измъчвани за участие в демонстрации срещу Лукашенко.

Домрачева спечели три златни олимпийски медала на Олимпиадата в Сочи през 2014 година, както и титлата в щафетата на Игрите в Пьонгчанг четири години по-късно.

Миналата година тя, заедно със съпруга си – легендарният норвежки биатлонист Оле Ейнар Бьорндален, бяха назначени за треньори на китайския национален тим със задачите да подготвят азиатците за Олимпиадата през 2022 година, която ще се проведе в Пекин.