И Де Бройне охули честите промени в правилата на футбола
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Гневът на белгиеца беше предизвикан от отменения му гол в мача с Тотнъм

Звездата на Манчестър Сити Кевин де Бройне коментира, че честите промени в правилата за игра с ръка през последните години са предизвикали сериозно объркване след футболистите.

Белгийският национал остана крайно разочарован след отмененото попадение за Гражданите в мача с Тотнъм Хотспър снощи заради игра с ръка на Габриел Жезус, който след това асистира на Аймерик Лапорт. Голът обаче не бе зачетен след консултация с видео асистент съдията, а Сити загуби с 2:0.

“Вече не знам правилата, наистина,” не скри разочарованието си Де Бройне. “Мислех си, че ако е над долната част на ръката, не се счита за нарушение след последните промени. Какво можем да кажем сега, след като играя професионален футбол от 12 години?

“През първите девет години нямаше никакви промени, а в последните 3 сезона всичко се сменяше няколко пъти. Не знам защо. Футболът е толкова хубав спорт, а хората, правещи правилата, трябва да бъдат вътре в самата игра.”

По-рано през ноември президентът на Европейската централа по футбол (УЕФА) – Александър Чеферин препоръча на ФИФА да промени правилата за играта с ръка.